افزودن داواتاپ به صفحه اصلی

close
0مقایسه 0محبوب‌

افزودن داواتاپ به صفحه اصلی

close

آرتروز

 

آرتروز بیماری روماتیسمی است که به فرانسوی Arthrose یا اُستئوآرتریت و به انگلیسی Osteoarthritis گفته می‌شود و شایعترین نوع آرتروز، استئوآرتروز است ؛ بیماری بسیار شایعی است که در تمام مناطق جغرافیایی دیده می‌شود. به این بیماری، ساییدگی مفصل، ورم مفاصل و استخوان‌ها و آماس مفصلی‌استخوانی هم گفته می‌شود . آرتروز یک بیماری تخریبی پیش ‌رونده در غضروف مفاصل است، ولی برخلاف نام‌گذاری آن، بیماری التهابی نیست ( برخلاف روماتیسم مفصلی ) چون التهاب در این بیماری یک عارضه ثانویه است. دیگر بیماری‌های شایع روماتیسمی که به التهاب مفصل مربوط می‌شوند عبارتند از نقرس، فیبرومیالژیا و آرتروز روماتوئید. تعدادی از بیماری های آتروز بر اثر عوامل ژنتیکی و ارثی است و موارد دیگری که باعث بروز آرتروز می شود عدم تعادل سوخت و ساز بدن و مواد شیمیایی و فعال بودن بیش از حد سیستم ایمنی بدن است. معمولا همه بیماری های آرتروز بر روی مفاصل تاثیر می گذارد اما در مواقعی که این بیماری شدید باشد بر روی نواحی دیگری از بدن هم تاثیر می گذارد.

آتروز می‌تواند در همه افراد (خانمها، آقایان، کودکان، بزرگسالان ) ایجاد شود. بیش از نیمی از افرادی که دچار بیماری آرتروز هستند زیر ۶۵ سال هستند. التهاب نمی تواند یکی از اصلی ترین علائم آرتروز باشد اما در بعضی از افراد التهابات می تواند به عنوان یک عامل برجسته باشد البته از بین رفتن و فرسوده شدن مفصل یکی از علائم آرتروز استخوان است.

غضروف طبیعی - آرتروز

در برخی از انواع آرتروز ، مانند آتروز روماتوئید و لوپوس می‌توانند چندین ارگان را درگیر کنند و باعث بروز علائم گسترده شوند.

در آرتروز تحلیل غضروف مفصلی و درگیری استخوان زیر غضروفی داریم که باعث التهاب بافت‌های اطراف می‌گردد. این عارضه ممکن است هر یک از مفاصل را درگیر سازد، ولی شایع‌ترین مفاصل درگیر عبارتند از مفاصل دست ، پا ،زانو ، ران و ستون فقرات . این بیماری بسیار شایع است و در ۲۵٪ ویزیت‌های پزشکان عمومی و ۸۰٪ رادیوگرافی افراد بالای ۶۵ سال دیده می‌شود.

شایع ترین مفاصلی که دچار آرتروز می شوند به ترتیب به شرح ذیل می باشد:

  • زانو :  آرتروز زانو که در پزشکی بیشتربا نام استئوآرتریت و استئوآرتروز شناخته می‌شود این بیماری که ‌
    شیوع آن در زنان بیشتر از مردان رخ می‌دهد را معمولاً با نام آرتروز پیری یاد می‌کنند؛ چرا که پیشرفت آن با افزایش سن بیمار افزایش پیدا می‌کند. اولین نشانه این عارضه ، وجود درد حین فعالیت‌های جسمانی و رفع آن با استراحت است. دومین نشانه قطعی این بیماری ، تورم مفاصل درگیر بیمار است. سومین نشانه آن سختی و گرفتگی مفاصل به ‌خصوص در اوایل صبح و بعد از بیداری است. از دیگر نشانه‌های عارضه هم می‌توان به کاهش تحرک مفاصل، وجود صدای ساییده شدن مفاصل و ایجاد محدودیت در بالا رفتن از پله‌ها می‌توان اشاره کرد.
  • ران : آرتروز می‌تواند در یک یا هر دو لگن ایجاد شود. به این ترتیب با روماتیسم مفصلی متفاوت است که معمولاً همزمان در هر دو لگن اتفاق می‌افتد.

آرتروز مفصل ران سبب تحلیل رفتن تدریجی می‌شود. بسیاری از افراد که با استفاده از دارو، ورزش و فیزیوتراپی می‌توانند سال‌ها با علائم خود مقابله کنند. پشتیبانی‌ها مانند عصا نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد. البته اگر وضعیت بدتر شود، تزریق استروئید، سایر داروها یا جراحی می‌تواند به بیمار کمک کند. درمان‌های جایگزین نیز می‌توانند کمک کننده باشند و فناوری‌های جدید نیز در آستانه تولید و اجرا هستند.

  • ستون فقرات : اگر کمردرد دارید، ممکن است به آرتروز ستون مهره‌ها مبتلا باشید که مفاصل کمر و باسن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
    زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند. توجه داشته باشید افرادی که دارای اضافه وزن هستند یا مشاغل آن‌ها نیاز به چمباتمه زدن و نشستن دارد نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند.
  • دست : آرتروز می‌تواند یک یا چند ناحیه از دست شما را درگیر کند. این نواحی اغلب شامل نوک انگشتان، انگشت وسط هردست، مفصل اتصال انگشت شست و مچ دست و یا خود مچ دست است. مفاصلی که تحت تأثیر قرار گرفته‌اند تا حد زیادی علائم ( درد ، تورم ، ضعف ، سرخی ، مشکلدر حرکت دادن انگشتان دست ، صدای خرد شدن هنگام حرکت انگشتان دست ، مشکل در گرفتن یا نگه‌داشتن اشیا ) را تعیین می‌کنند.
    زنان بیشتر از مردان ابتلا به آرتروز دست هستند و معمولاً در سنین پایین به آن مبتلا می‌شوند. این عارضه در مچ پا، دست و آرنج کمتر ایجاد می شود.

در افرادی که آرتروز شدید دارند، غضروف در یک یا چند مفصل از بین رفته است. اصطکاک استخوان بر روی استخوان می‌تواند علائم شدیدی را ایجاد کند ، مثل :

  • افزایش درد : در این شرایط  ممکن است هم هنگام فعالیت و هم در حال استراحت احساس درد کند. اگر در طول روز زیاد از مفاصل خود استفاده کنید ، ممکن است احساس افزایش سطح درد یا تورم بیشتری در مفاصل خود داشته باشید.
  • بی ثباتی مفصل : مفاصل ممکن است از ثبات کمتری برخوردار شوند به عنوان مثال ، اگر آرتروز شدید در زانوهای خود داشته باشید، ممکن است دچار قفل شدن شوید. همچنین ممکن است کمانش کنید (وقتی زانوی شما بیرون می‌زند)، که می‌تواند باعث سقوط و آسیب شود.
  • افزایش تورم و التهاب : مقدار مایع سینوویال در مفصل ممکن است افزایش یابد. این مایعات به کاهش اصطکاک در حین حرکت کمک می‌کنند. با این حال، در مقادیر بیشتر می‌تواند باعث تورم مفصل شود. تکه‌های غضروف جدا شده نیز ممکن است درون مایع سینوویال شناور باشد و درد و تورم را افزایش دهد.
  • دامنه حرکت کاهش می‌یابد : به دلیل سفتی یا درد در مفاصل، ممکن است نتوانید حرکت کنید. این می‌تواند لذت بردن از فعالیت‌های روزمره را که قبلاً به راحتی انجام می‌دادید، دشوارتر کند.

با ادامه این روند فرسایش مفصل، ضعف عضلانی، خار استخوان و تغییر شکل مفصل نیز ممکن است رخ دهد. آسیب مفصلی ناشی از آرتروز شدید قابل برگشت نیست، اما درمان آن می‌تواند به کاهش علائم کمک کند.  

  

علائم شایع بیماری آرتروز

 درد مفصل ، محدودیت حرکت و کاهش انعطاف‌پذیری مفاصل، التهاب و تورم مفصل، معمولاً بدون گرما یا تب همراه درگیری مفاصل، نشت (افیوژن) مفصل و صدای ترق و تروق یا صدای ساییده شدن با حرکت مفصل مبتلا البته (گاهی).  سفتی و خشکی مفصل که یک علامت معمول است که پس از بیدار شدن از خواب در صبح ، یا پس از نشستن طولانی مدت پشت میز ، رانندگی طولانی مدت و بعد از ورزش رخ دهد. درد ممکن است در آغاز خفیف باشد، ولی می‌تواند به قدری شدید گردد که زندگی و خواب بیمار را دچار اختلال کند. درد مفاصل موجب عدم تحرک کافی بیمار می‌شود که این خود باعث لنگیدن، تحلیل رفتن و ضعیف شدن ماهیچه‌های پیرامون مفصل مبتلا و شل شدن رباط‌ها می‌گردد. تغییرات مفصلی دایمی هستند و بیماری ماهیت پیشرونده دارد. علائم بیماری آرتروز شامل درد و محدود شدن عملکرد مفصل است.

در درگیری مفاصل انگشتان دست تورم استخوان را داریم که در مفاصل انتهایی انگشتان گره‌های هبردن (Heberden's nodes) و در مفاصل میانی گره‌های بوشار (Bouchard's nodes) نامیده می‌شوند.

 

آرتروز دوران نوجوانی

آرتروز دوران نوجوانی انواع مختلفی دارد. آرتروز ایدیوپاتیک نوجوانان (جی آی آ) که به عنوان آرتروز روماتوئید نوجوانان (جی آر آ)  نیز شناخته می‌شود، رایج ترین نوع آرتروز ، آرتروز دوران کودکی است. آرتروز دوران کودکی می‌تواند باعث آسیب دائمی به مفاصل شود و برای آن درمانی وجود ندارد. با این حال ممکن است بیماری برای مدتی خاموش و غیرفعال شود و علائم آرتروز نوجوانی با تورم ، قرمزی یا گرمی مفصل ، محدودیت در حرکت ، لنگش یا مشکل در استفاده از اندام ، تب بالای ناگهانی ، بثورات جلدی بر روی تنه و اندام که با تب برطرف میشود ، رنگ پریدگی پوست و تورم غدد لنفاوی ، مشکلات چشمی مانند التهاب مشیمیه ، التهاب عنبیه ، قرمزی چشم ها ، درد چشم ، به ویژه هنگام نگاه کردن به نور و تغییرات بینایی شود .

آتروز چیست ؟

آرتروز به هفت گروه اصلی شامل می‌شود :

  1.  آرتریت التهابی
  2.  درد اسکلتی عضلانی و بافت نرم
  3.  آرتروز دژنراتیو(تخریبی) یا مکانیکی
  4.  بیماری بافت همبند
  5.  آرتروز عفونی
  6.  آرتروز متابولیک
  7.  درد‌های کمری

۱ـ آرتریت التهابی   

کلمه‌ی (آرتروز) به معنای <التهاب مفصل> است، اما این التهاب ممکن است بر تاندون‌ها و رباط‌های اطراف مفصل نیز تاثیر بگذارد. التهاب بخشی طبیعی از روند بهبودی بدن یا دفاعی در برابر ویروس‌ها و باکتری‌ها یا پاسخی به آسیب‌هایی مانند سوختگی است. اما در آرتروز‌های التهابی، التهاب غیر مفید است و باعث آسیب به سطح مفصلی و استخوان‌های زیرین و در نتیجه درد، سفتی و تورم می‌شود. نمونه‌هایی از آرتریت التهابی عبارتند از:

 آرتروز روماتوئید (RA)

در آرتروز روماتوئید سیستم ایمنی، بافت‌های بدن مخصوصا بافت همبند را مورد حمله قرار می‌دهد و منجر به التهاب مفاصل، درد و تخریب بافت مفصل می‌شود. غضروف، بافت همبند انعطاف پذیر در مفاصل است که فشار و شوک ایجاد شده توسط حرکت مانند راه رفتن و دویدن را کاهش می‌دهد و از مفاصل محافظت می‌کند. التهاب مزمن در مایع مفصلی منجر به تخریب غضروف و استخوان می‌شود. این امر می‌تواند منجر به تغییر شکل مفاصل، درد، تورم و قرمزی می‌شود.

  • آرتروز روماتوئید معمولا بر مفاصل دو طرف بدن به طور مساوی تاثیر می‌گذارد. مفاصل مچ دست، انگشتان، زانو و مچ پا بیشترین آسیب را می‌بینند
  • علامت آرتروز روماتوئید خشکی مفاصل بعد از استراحت طولانی مدت است و باعث ناتوانی فرد و کاهش کیفیت زندگی او می‌شود. از بیماری‌های مرتبط با آرتروز روماتوئید می‌توان بیماری‌های قلبی عروقی مانند بیماری عروق کرونر قلب و سکته‌ی مغزی را نام برد.
  • تشخیص به موقع و زود هنگام آرتروز روماتوئید به مدیریت بهتر علائم کمک می‌کند و کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد.

آرتریت روماتوئید

 علائم آرتروز روماتوئید (RA)

  • خشکی صبحگاهی
  • مشکلات خواب
  • سوزش، خارش و ترشحات چشمم
  • درد: اغلب در مفاصل یکسان در هر دو طرف بدن وجود دارد.
  • ازدست دادن طیف وسیعی ازدامنه‌ی حرکتی مفاصل همراه با تغییرشکل مفصل
  • درد قفسه‌ی سینه در هنگام تنفس، به علت التهاب لایه‌ی جنب در ریه
  • خشکی چشم و دهان در صورت همراهی با سندروم شوگرن
  • ندول زیر پوستی: معمولا نشانه‌ای از شدید بودن بیماری است
  • بی حسی، سوزن سوزن شدن، یا سوزش در دست و پا

 سندرم شوگرن

سندروم شوگرن اختلال خود ایمنی است که گاهی اوقات در کنار آرتروز روماتوئید و لوپوس رخ می‌دهد. سندروم شوگرن باعث تخریب غدد اشکی و بزاقی می‌شود و در نهایت باعث خشکی دهان و چشم و دیگر مناطق مرطوب مثل بینی، گلو و پوست می‌شود. همچنین می‌تواند مفاصل، ریه‌ها ، کبد، کلیه، عروق خونی، دستگاه گوارش و اعصاب را نیز درگیر کند .

علائم سندرم شوگرن

  • تب
  • خستگی
  • بزاق غلیظ
  • خشکی دهان
  • خشونت صدا
  • زخم و درد دهان
  • درد یا تورم مفصلی
  • مشکل در صحبت کردن
  • تغییر در رنگ دست و پا
  • خشکی و خارش چشم و احساس وجود جسم خارجی در چشم

آرتروز یا ورم مفاصل پسوریاتیک

بیماری خودایمنی است که اغلب با بیماری پوستی به نام پسوریازیس همراه است. اکثر افراد مبتلا به ورم مفاصل پسوریاتیک و پسوریازیس ابتدا به پسوریازیس و سپس به ورم مفاصل پسوریاتیک مبتلا می‌شوند، اما گاهی علائم مفصلی قبل از ضایعات پوستی ظاهر می‌شود. سابقه ی خانوادگی ، سنین بین بین ۳۰ تا ۵۰ سال ، ابتلا به پسوریازیس از عواملی است که بتعث افزایش خطر آتروز پسوریاتیک میشود .

افراد مبتلا به آرتروز پسوریاتیک نسبت به جمعیت عمومی با ریسک بیشتری برای ابتلا به بیماری قلبی عروقی از جمله افزایش (بی ام آی) و تری گلیسیرید روبرو هستند .

 علائم ورم مفاصل پسوریاتیک

  • علائم آرتروز پسوریاتیک ممکن است خفیف باشد
  • فقط شامل مفاصل انتهایی انگشتان دست یا پا باشد
  • باعث خشکی، سوزش و درد در مفصل شود
  • آرتروز پسوریازیس شدید می‌تواند بر مفصل‌های متعدد، از جمله ستون فقرات و استخوان خاجی، تاثیر بگذارد

 

 ۲ـ درد اسکلتی، عضلانی و بافت نرم

درد اسکلتی، عضلانی و بافت نرم در بافت‌هایی غیر از مفاصل و استخوان‌ها احساس می‌شود. درد از عضلات و بافت‌های نرم حمایت کننده‌ی مفاصل سرچشمه می‌گیرد و یا اغلب در قسمتی از بدن که آسیب دیده و یا از آن بیش از حد استفاده شده ، احساس می‌شود مانند آرنج تنیس بازان دردی که گسترده باشد و با علائم دیگری همراه باشد ممکن است نشان دهنده‌ی فیبرومیالژیا باشد.

فیبرومیالژیا

این بیماری معمولا در سنین میانسالی و پس از آن شروع می‌شود، اما می‌تواند کودکان را نیز تحت تاثیر قرار دهد. فرد ممکن است درد را غیر طبیعی پردازش کند و به چیزهایی که برای دیگر افراد دردناک نیست به شدت واکنش نشان دهد.

 علل فیبرومیالژیا ناشناخته است، اما برخی از عواملی که با ابتلا به بیماری همراه هستند عبارتند از :

  • حوادث استرس زا یا دردناک
  • اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
  • صدمات ناشی از حرکات تکراری
  • عفونت‌های ویروسی
  • لوپوس، آرتروز روماتوئید، سندرم خستگی مزمن
  • سابقه‌ی خانوادگی
  • اضافه وزن
  • جنسیت زن

۳ـ آرتروز دژنراتیو یا مکانیکی

آرتروز دژنراتیو یا مکانیکی غضروف پوشاننده‌ی انتهای استخوان‌ها که نازک و ناهموار است. کار اصلی این غضروف صاف و لغزنده، کمک به سر خوردن و حرکت هموار مفاصل است. بدن برای جبران از دست دادن غضروف و تغییر در عملکرد مفصل، شروع به بازسازی استخوان و تلاش برای بازگرداندن آن است. این فرآیند می‌تواند باعث رشد نامطلوب استخوان‌ها و ایجاد استئوفیت (برآمدگی استخوانی) شود که باعث بدشکلی مفاصل می‌شود. این بیماری استئوآرتروز نامیده می‌شود. استئوآرتروز همچنین می‌تواند در نتیجه‌ی آسیب‌های قبلی به مفصل مانند شکستگی یا التهاب قبلی در مفصل ایجاد شود.

۴ـ بیماری‌های بافت همبند (CTD)

بیماری بافت همبند (بافت‌های تشکیل دهنده‌ی تاندون، رباط و غضروف) که باعث التهاب مفاصل و درد می‌شود. التهاب ممکن است در سایر بافت‌ها از جمله پوست، ماهیچه‌ها، ریه‌ها و کلیه‌ها نیزممکن است رخ دهد و نشانه‌های دیگری علاوه بر درد مفاصل ایجاد می‌کند. نمونه‌هایی از بیماری بافت همبند عبارتند از:

  • درماتومیوزیت
  • لوپوس (SLE)
  • اسکلرودرمی یا اسکلروز سیستمیک

لوپوس اریتماتوی سیستمیک (SLE)

لوپوس اریتماتوی سیستمیک یا لوپوس بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی علیه سلول‌های بدن آنتی بادی تولید می‌کند و منجر به التهاب گسترده و آسیب بافتی می‌شود. این بیماری دارای دوره‌های بیماری و بهبودی است. لوپوس می‌تواند در هر سنی ظاهر شود، اما شیوع این بیماری در سنین ۱۵ تا ۴۵ سالگی بیشتر است. در مقابل  یک مرد مبتلا به لوپوس، ۴ تا ۱۲ زن به این بیماری مبتلا هستند. علت لوپوس هنوز معلوم نیست، اما می‌تواند با عوامل ژنتیکی، محیطی و هورمونی ارتباط داشته باشد. لوپوس می‌تواند بر مفاصل، پوست، مغز، ریه‌ها، کلیه‌ها، رگ‌های خونی و سایر بافت‌ها تاثیر بگذارد.

علائم لوپوس

  • غدد متورم
  • خستگی شدید
  • ریزش موی غیر معمول
  • درد و ورم مفاصل
  • تب با علت ناشناخته
  • درد قفسه‌ی سینه در هنگام تنفس عمیق
  • انگشتان رنگ پریده یا بنفش در اثر سرما یا استرس
  • حساسیت به نور خورشید
  • کاهش سلول‌های خونی
  • افسردگی و اشکال در تفکر و حافظه
  • زخم‌های دهانی
  • تشنج غیر قابل توضیح
  • سقط مکرر جنین
  • مشکلات کلیوی غیر قابل توضیح
  • بثورات قرمز رنگ و یا تغییر رنگ پوست صورت، اغلب به شکل پروانه در سراسر بینی و گونه

اسکلرودرمی

اسکلرودرمی بافت همبندی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این بیماری، پوست فرد خشک و سخت می‌شود. برخی از انواع اسکلرودرمی می‌تواند اندام‌های داخلی و شریان‌های کوچک را تحت تاثیر قرار دهند. علت اسکلرودرمی در حال حاضر ناشناخته است. اسکلرودرمی اغلب افراد ۳۰ تا ۵۰ سال را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ممکن است با سایر بیماری‌های خود ایمنی مثل لوپوس همراه باشد. عوارض آن شامل مشکلات پوستی، ضعف در قلب، آسیب ریوی، مشکلات گوارشی، و نارسایی کلیه است.

علائم اسکلرودرمی

  • ریزش مو
  • مشکل در بلع
  • تغییر رنگ پوست
  • بی حسی و درد در پا
  • زخم روی انگشتان دست یا پا
  • خشکی و سفتی پوست انگشتان دست، ساعد و صورت
  • تغییر رنگ انگشتان دست یا پا به آبی یا سفید که در پاسخ به درجه حرارت سرد ایجاد می‌شود، به عنوان پدیده‌ی رینود شناخته می‌شود.
  • توده‌های کوچک سفید در زیر پوست که گاهی اوقات ماده سفید شبیه خمیر دندان ترشح می‌کنند.
  • پوست خشک و ماسک مانند بر روی صورت
  • درد، سفتی و تورم مچ دست، انگشتان و سایر مفاصل
  • سرفه‌ی خشک، تنگی نفس و خس خس سینه
  • مشکلات گوارشی مانند نفخ پس از وعده‌های غذایی، یبوست و اسهال
  • ریفلاکس معده به مری و سوزش سر دل 

 عواملی که موجب سرعت پیشرفت آرتروز زانو خواهند شد، عبارتند از:

  • اضافه وزن
  • عوامل ژنتیکی
  • بیماری استئوکندریت دیسکان
  • حرکت مفصل زانو به سمت عقب
  • بی‌ثباتی زانو به علت شلی رباط‌ها
  • منیسک دیسکی شکل و کیست منیسک
  • بیماری نرمی غضروف زیر کشکک (کندرومالاسی)
  • پارگی رباط‌ها، منیسک‌ها و کپسول مفصلی زانو
  • در رفتگی‌ها و شکستگی‌های درون مفصلی
  • دفورمیتی‌های مفصل زانو (پای ضربدری و پای پرانتزی)
  • عادات غلطی مانند دوزانو و چهار زانو نشستن، توالت ایرانی و بالا و پایین رفتن مکرر از پله (بخصوص پله‌های با شیب تند)
  • شرایط شغلی نامناسب که فشار مضاعف و بدون استراحت به مفصل زانو وارد می‌کند
  • ابتلا به بیماری‌های مفصلی مانند آرتریت روماتوئید و بیماری عفونی در مفصل و…
  • ضربه و فشار ناگهانی به مفصل زانو مانند فشار ناشی از تصادف

 

۵ ـ آرتروز عفونی

بعضی از باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌هایی که به مفصل وارد می‌شوند، گاهی باعث التهاب می‌شوند. ارگانیزم‌هایی که می‌توانند مفاصل را آلوده کنند عبارتند از:

کلامیدیا و گونورهبیماری‌های منتقله از راه جنسی (STD) هستند.

سالمونلا و شیگلااز طریق مسمومیت غذایی یا آلودگی غذایی گسترش می‌یابند.

هپاتیت C: عفونت منتقله از راه خون است که ممکن است از طریق سوزن‌های مشترک یا انتقال خون گسترش یابد.

آرتروز عفونی از ۳ سالگی تا نوجوانی غیر معمول است. در صورتی که کودکان واکسینه نشده باشند، با احتمال بیشتری نسبت به بزرگسالان، به آرتروز سپتیک ناشی از استرپتوکوک گروه B و هموفیلوس آنفولانزا مبتلا می‌شوند. بروز آرتروز باکتریایی ناشی از عفونت با ویروس آنفلوانزا، از زمان استفاده از واکسن هموفیلوس آنفولانزا B تقریبا ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته است. آرتروز سپتیک اورژانس روماتولوژیک است زیرا می‌تواند منجر به تخریب سریع مفصل شود و مرگبار باشد. موارد زیر خطر ابتلا به آرتروز سپتیک را افزایش می‌دهند:

  • ایمپلنت مفصلی مصنوعی
  • تزریق داخل وریدی (IV) داروها
  • بیماری‌ها و آسیب‌های مفصلی
  • صدمه‌ی اخیر به مفاصل
  • عفونت باکتریایی در نقاط دیگر بدن
  • حضور باکتری در خون
  • بیماری مزمن (مانند دیابت، آرتروز روماتوئید و بیماری سلول داسی شکل خون)
  • داروهایی که سیستم ایمنی را سرکوب می‌کنند
  • آرتروسکوپی مفصل و یا عمل جراحی اخیر
  • بیماری‌هایی مانند اچ‌ای وی، که باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شوند
  • سن بالا

علائم آرتروز سپتیک در کودکان و بزرگسالان:

  • تب
  • تورم مفصل
  • ناتوانی در حرکت اندام
  • درد شدید، تورم و قرمزی مفاصل
  • لرز (علامت غیر معمول است)

۶ـ آرتروز متابولیک

اسید اوریک از تجزیه‌ی ماده‌ای بنام پورین در بدن ایجاد می‌شود. اگر تولید اسید اوریک بیش از نیاز بدن باشد و یا بدن نتواند اسید اوریک محلول در خون را با سرعت کافی از کلیه‌ها دفع کند. در این حالت سطوح اوریک اسید در خون بالا می‌رود و در مفاصل تجمع می‌یابد و باعث تشکیل کریستال سوزنی شکل در مفصل (معمولا اندام‌هایی مانند انگشت بزرگ پا و دست ) و باعث بیماری نقرس می‌شود.

نقرس
زمانی که بدن از بیش از حد اسید اوریک تولید کند و یا به اندازه‌ی کافی اسید اوریک دفع نکند، کریستال‌های اسید اوریک و یا اورات مونوسدیم، در بافت‌ها و مایعات بدن تجمع کنند و منجر به نقرس می‌شوند. عوامل خطر ابتلا به نقرس عبارت است از:

  • برخی داروها
  • فشار خون
  • اضافه وزن
  • مصرف الکل
  • استفاده از دیورتیک‌ها
  • رژیم غذایی غنی از گوشت و غذاهای دریایی
  • اختلال عملکرد کلیه‌ها

۷ـ درد‌های کمری

منشا درد پشت ممکن است از عضلات، دیسک، اعصاب، رباط، استخوان یا مفصل باشد. کمر درد می‌تواند ناشی از بیماری‌های ارگان‌های داخلی بدن نیز باشد که به آن درد ارجاعی گفته می‌شود. علل کمر درد می‌تواند ناشی از استئوآرتروز، اسپوندیلوز، دیسک تضعیف شده، استئوپروز و نازک شدن استخوان‌ها باشد. اگر نتوان علت دقیق کمردرد را شناسایی کرد، تحت عنوان درد غیر اختصاصی شناخته می‌شود.

استئوآرتروز

استئوآرتروز غضروف، پوشش مفصل، رباط‌ها و استخوان زیرین مفصل را درگیر می‌کند. تخریب این بافت‌ها در نهایت منجر به درد، سفتی و خشکی مفاصل می‌شود. استئوآرتروز اغلب مفاصلی را تحت تاثیر قرار می‌دهد که تحت فشار زیادی هستند و از آن‌ها استفاده‌ی زیادی می‌شود مانند مفصل ران، زانو، شانه، ستون فقرات، پایه انگشت شست و مفصل انگشت شست پا می‌باشد.

علائم استئوآرتروز

افراد مبتلا به استئوآرتروز ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:

  • درد و خشکی مفاصل
  • خشکی صبحگاهی
  • اختلالات خواب به علت درد
  • دردی که پس از ورزش یا فشار بر مفصل بدتر می‌شود
  • صدای خراشیده شدن هنگام حرکت مفصل

راه درمان آرتروز

راه های درمان آرتروز به شرح ذیل می باشد:

  • محافظت از مفصل
  • استفاده از بریس
  • تقویت عضلات قدام ران
  • داشتن حرکات اصلاحی
  • داشتن رژیم غذایی خوب
  • سرمادرمانی و گرمادرمانی
  • مراجعه به یک ارتوپد خوب و انجام فیزیوتراپی
  • کاهش وزن و مراجعه به یک متخصص تغذیه خوب در افراد چاق
  • تقویت پنجه ی دست در آرتروز مفاصل انگشتان دست
  • تجویز داروها
  • مراقبت های کایروپراکتیک (دستی)  : 

    متخصص کایروپراکتر فردی است با مهارت که در مدت زمان ۴ سال در این رشته تحصیل کرده و قادر است با مهارت هایی که تعلیم دیده باعث حفظ و تنظیم ستون مهره‌ها شود. مراجعه منظم برای اکثر افراد به متخصص کایروپراکتیک می‌تواند برای مشکلاتی مانند دردکمر و علائم مشابه مفید باشد.کایروپراکتر میتواند با تنظیم برنامه تمرینی منظم و تغییر در رژیم غذایی باعث کاهش درد و التهابات شود و به بیماران کمک کند.

    انجمن کایروپراتیک آمریکا توصیه می‌کند که متخصصان کایروپراکتیک در درمان بیماری آرتروز و روماتیسم می‌توانند به بیماران کمک زیادی بکنند. نتایج درمان هایی که آنها انجام می‌دهند شامل موارد زیراست:

    ۱-   باعث افزایش میزان تحرک آن‌ها می‌‌شوند

    ۲-   باعث بهبود انعطاف و استقامت ماهیچه ها می‌شوند

    ۳-   باعث افزایش کشیدگی و استقامت ماهیچه ها می‌شوند

    ۴-   با تنظیم یک رژیم غذایی مناسب و استفاده از مکمل ها و مواد غذایی دیگر باعث کاهش التهابات (مواردی که باعث ایجاد درد و شدید ترشدن روماتیسم ناشی از آتروز میشود) می‌شوند.

 منابع 

بازگشت به لیست

محصولات مرتبط

خانه

تنظیمات

افزودن داواتاپ به صفحه اصلی

close

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره موارد محبوب ایجاد کنید.

ورود به حساب کاربری

یک حساب کاربری رایگان ایجاد کرده و وارد حساب خود شوید تا امکان استفاده از لیست‌های علاقمندی برایتان مقدور شود.

ورود به حساب کاربری