افزودن داواتاپ به صفحه اصلی

close
0مقایسه 0محبوب‌

افزودن داواتاپ به صفحه اصلی

close

درد

درد چیست

دَرد یک احساس ناراحت کننده است که ناشی از محرک‌های شدید یا آسیب رسان می‌باشد .درد احساسی رایج است ، مثل سوختن انگشت ، تماس زخم با نمک ، ضربه خوردن به استخوان و... نمونه‌هایی از احساس درد کردن می‌باشد و این حس در تمام نقاط بدن ممکن است بروز کند، احساس درد باعث می‌شود که انسان از انجام دادن برخی کارها که باعث آسیب رسیدن به بدن می‌شود ، دوری کند و در صورت آسیب دیدگی و بروز درد تا هنگام بهبود یافتن مراقبت کنیم. درد از فعال شدن سیستم عصبی بدن منشأ می‌گیرد.
می‌توان گفت درد می‌تواند ناشی از اقداماتی مانند جراحت ، آسیب عصبی ، جراحی و یا مشکلات متابولیسمی مانند دیابت باشد یعنی به عبارتی درد یک حس درونی انسان می‌باشد و معادل بیرونی ندارد.درد می تواند علائم فیزیکی دیگری مانند حالت تهوع، سرگیجه، ضعف یا خواب آلودگی را ایجاد کند.

 

درد را می‌توان به اشکال درد بصورت ضربان‌دار ، سوزشی ، درد ناشی از جراحت و دردی شبیه نیشگون گرفتن توصیف نمود. درد می‌تواند مداوم باشد یا به طور مکرر بگیرد و رها کند و یا فقط تحت برخی شرایط ظاهرخاص شود.

بطور کلی دردها به دو دسته ، درد حاد و درد مزمن تقسیم می‌شوندو ما با دو نوع درد مواجه هستیم که نوع اول دردهای بافتی و نوع دوم دردهای عصبی هستند.

 

دردهای بافتی

این نوع درد توسط گیرنده‌های دردی دریافت می‌شود که نسبت به دما، لرزش، واکنش‌های شیمیایی و کشیدگی درسلول‌های آسیب‌دیده حساس می‌باشند وهرتغییری باعث تحریک‌شان می‌شود. دردهای بافتی دو دسته هستند: درد احشایی دردهای داخلی هستند و از درون حفره‌های بدن احساس می‌شوند و در بدن‌مان سه حفره‌ی داخلی داریم که عبارتند از شکم (شامل روده، معده، طحال، کبد و کلیه) ، قفسه‌ی سینه (شامل شش‌ها و قلب)، لگن (شامل تخمدان‌ها، رحم و مثانه). کشیدگی ، سوزش ، نبود اکسیژن و کاهش در خون‌رسانی محرک‌هایی هستند که باعث ایجاد درد احشایی می‌شوند.دردهای جسمی هم دردهایی هستند که درمفاصل ، عضلات، استخوان‌ها، پوست و رباط‌ها احساس می‌شود مثلا رگ به رگ شدن و ضربه‌خوردن باعث این دردها می‌شود. گیرنده‌های دردهای جسمانی نسبت به سرما و گرما، کشیدگی در عضلات، لرزش و سوزش حساس می‌باشند و اگر ناحیه‌ی درد تحریک شود یاحتی فشار داده شود، درد شدیدتر می‌شود.
یکی از رایج ترین انواع درد درد بافت های مفصلی است.

 

دردهای سیستم عصبی

این دردها ناشی از آسیب یا درگیری و یا تحریک دستگاه عصبی و رشته‌های اعصاب هستند. آسیب عصب به علت زونا، دیابت،آسیب نخاع،  بیرون زدگی دیسک بین مهره‌های ستون فقرات، التهاب پرده‌های نخاع و شیمی درمانی می‌تواند باعث دردهای عصبی شود. این دردها می‌توانند بصورت سوزشی و تیرکشنده یا خواب رفتن و احساس مورمور و گزگزشدن، بروز کنند.

 

انواع درد

درد انواع متفاوتی دارد:

درد فیزیکی

درد سایکوژنیک

درد سایکولوژیک

 

درد فانتوم چیست؟

درد فانتوم یاهمان درد خیالی یک نوع درد دراندام‌های قطع شده می‌باشد که به صورت نرمال وجود خارجی ندارد ولی درد را بیمار احساس می‌نماید یعنی اندامی که پایانه عصبی آن وجود خارجی ندارد ولی درانتها با تحریک پایانه‌های مختصر موجود سبب ایجاد دردهای فانتوم می‌شود. درد فانتوم بدن در ابتدا به عنوان سوزش یا سوزن سوزن شدن توصیف می‌شود، اما ممکن است به درد شدید له‌کردن یا نیشگون گرفتن، یا احساس آتش در پاها یا چرخش چاقو در گوشت تبدیل شود.

 شیوع درد فانتوم در افرادی که قطع عضو اندام فوقانی داشتند نزدیک به 82 درصد و در افرادی قطع عضو اندام تحتانی داشتند 54 درصد است.

 

سردرد چیست؟

از رایج‌ترین نوع درد است که در همه‌ی گروه سنی اتفاق می‌افتد و ممکن است در دو نوع حاد و مزمن باشد.

 

درد و راه های درمان آن

مطالعات نشان داده است که درد مزمن طولانی مدت می‌تواند بر روی فعالیت مغزی فرد تأثیر بگذارد. سلول‌های واقع در مغز و نخاع فردی که درد مزمن را تجربه می‌کند سریع‌تر دچار مشکل و آسیب می‌شود. خواب فرد نیز تحت تأثیر درد مزمن قرار می‌گیرد زیرا بخشی از مغز که داده‌های حسی را هماهنگ می‌کند چرخه‌ی خواب را نیز کنترل می‌کند و وجود درد مزمن باعث اختلال در خواب می‌شود.درد مزمن معمولاً گذرا است و فقط تا زمانی که محرک مضر حذف شود یا آن آسیب زمینه‌ای بهبود یابد ادامه دارد.

 

انواع درمان دردها:

طب سوزنی

فعالیت بدنی

مداخلات ورزشی

روش‌های مداخله ای

طب فیزیکی و توانبخشی

 

درد حاد : این نوع درد کوتاه است ، درد حاد به آسیب بافت نرم یا بیماری موقتی مربوط می‌شود. البته اگر آسیب شناسایی نشود ممکن است به درد مزمن تبدیل شود.

درد مزمن : این نوع درد طولانی است و می‌تواند ثابت یا متناوب باشد درد مزمن اغلب به دلیل وضعیت سلامتی مانند آرتروز ، فیبرومیالژیا ، بیماری ستون فقرات است. پس این نوع درد زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارد.

درد عصبی : این نوع درد به دلیل آسیب به سیستم عصبی می‌باشد و با عنوان سوزن سوزن شدن ، سوزش ، خنجر زدن توصیف می‌شود. همچنین روی حساسیت به لمس هم می‌تواند اثر گذار باشد و باعث شود در احساس به سرما و گرما مشکل ایجاد کند و حجتی منجربه مشکلات حرکتی شود.

درمان درد

منابع:

بازگشت به لیست

محصولات مرتبط

خانه

تنظیمات

افزودن داواتاپ به صفحه اصلی

close

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره موارد محبوب ایجاد کنید.

ورود به حساب کاربری

یک حساب کاربری رایگان ایجاد کرده و وارد حساب خود شوید تا امکان استفاده از لیست‌های علاقمندی برایتان مقدور شود.

ورود به حساب کاربری