افزودن داواتاپ به صفحه اصلی

close
0مقایسه 0محبوب‌

افزودن داواتاپ به صفحه اصلی

close

سکته قلبی

قلب مانند هر عضله دیگر بدن نیاز به دریافت کافی مواد مغذی و اکسیژن دارد. سکته قلبی یا حمله قلبی که به آن آنفارکتوس میوکارد قلبی نیز گفته می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که جریان خونی که اکسیژن، توسط آن به ماهیچه‌های قلب می‌رسد کاهش یابد و یا قطع شود.

 

سکته قلبی

انواع حمله قلبی

STEMI

اگر انسداد عروق کرونر به طور کامل رخ دهد به این معنا است که شما دچار حمله قلبی از نوع STEMI شده‌اید.

در این نوع از حمله قلبی یکی از شریان‌های اصلی قلب که به خون اجازه می‌دهند تا مواد مغذی و اکسیژن عضله قلب تامین‌ شود، دچار آسیب می‌شود.

 

NSTEMI

اگر عروق به صورت جزئی انسداد یابند باعث بروز حمله قلبی NSTEMI می‌شوند.

در این حالت، یک شریان خونی به صورت جزئی مسدود می‌شود و بیماری شدت کمتری نسبت به حالت STEMI دارد، اما خطر همچنان وجود دارد و باید سریعا برای درمان اقدام شود.

 

علائم سکته قلبی

علت سرگیجه می‌تواند بخاطر مشکلات قلبی و عروقی باشد. سرگیجه معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون در قسمت‌های مختلف بدن کم می‌شود و گردش خون به پایین‌ترین قسمت مغز به صورت شدید کاهش می‌یابد که این کاهش حرکت خون باعث بروز سرگیجه می‌شود و دلیلش می تواند حمله قلبی باشد.

سکته قلبی

  • احساس درد در فک و گردن

احساس درد در گردن و فک می‌تواند به دلیل بروز یک بیماری قلبی مانند سکته قلبی باشد. دردی که در اثر بیماری‌های قلبی در فک و گردن ایجاد می‌شود منتشره بوده و فقط در یک ناحیه احساس نمی‌شود.

احساس درد  

  • احساس ضعف

احساس بی حالی و ضعف یکی از اولین علائم، پیش از تشخیص بیماری‌های قلبی است و ممکن است قبل از بروز سکته قلبی احساس ضعف و خستگی به شما دست بدهد.

 

احساس ضعف

  • درد قفسه سینه

احساس درد در قفسه سینه یکی از علائم احتمالی سکته قلبی است. اگر احساس سنگینی، سوزش و درد در قفسه سینه را احساس کردید سریعا با اورژانس تماس بگیرید.

 

درد قفسه سینه

  • حالت تهوع و استفراغ

بعضی افراد هنگام بروز سکته قلبی حالت تهوع دارند و ممکن است استفراغ کنند. 

 

حالت تهوع

  • احساس درد در یک یا هر دو شانه یا بازو

اگر بدون هیچ آسیبی به طور ناگهانی در بازوها یا شانه‌های خود احساس درد کردید فورا به پزشک مراجعه کنید زیرا این درد می‌تواند نشانه‌ای از بروز سکته قلبی باشد.

 

احساس درد

 

اقدامات لازم در صورت بروز سکته قلبی

سرعت عمل و از دست ندادن زمان در اقدامات اولیه در سکته قلبی برای نجات جان فرد بسیار مهم است. در صورت بروز علائم سکته قلبی اقدامات زیر را انجام دهید :

  • فورا با اورژانس تماس بگیرید.
  • بنشینید یا دراز بکشید و از انجام هر گونه حرکت بپرهیزید.
  • اگر لباس‌های تنگ در تن دارید یا از کمربند استفاده می‌کنید، آن‌ها را تعویض و یا شل کنید.
  • اگر به قرص آسپرین حساسیت ندارید آن را بجوید یا قورت دهید.
  • در صورتی که قرص گلیسرین به شما تجویز شده است آن را مصرف کنید.

 

 

روش‌های درمان حمله قلبی

سبک زندگی

با تغییر در سبک زندگی و ترک برخی عادات اشتباه مانند سیگار کشیدن و مصرف دخانیات، ورزش نکردن و عدم کنترل فشار‌های روحی و استرس، می‌توان سکته قلبی را درمان کرد.

مصرف دارو

برخی مواقع برای درمان سکته قلبی داروهای شیمیایی توصیه می‌شوند که باعث می‌شوند جریان خون حالت طبیعی داشته باشد و لخته خون ایجاد نشود.

جراحی

در صورتی که آسیب‌های وارده به قلب زیاد باشد برای درمان، جراحی قلب

به صورت‌های آنژیوپلاستی، جراحی بای پس عروق کرونر و در آخرین راه

درمان پیوند قلب انجام می‌شود.

پیشگیری از وقوع سکته قلبی

با رعایت برخی از موارد می‌توان احتمال وقوع سکته قلبی را به حداقل رساند.

رژیم غذایی

مصرف غذا‌های حاوی کلسترول بالا و چربی به دلیل رسوب در رگ‌ها و تنگ‌تر کردن و انسداد رگ‌ها، یکی از اصلی‌ترین عوامل بروز سکته قلبی است.

برای پیشگیری از سکته قلبی و سلامت قلب باید میوه‌ها و سبزیجات، آجیل، حبوبات و غذاهای دریایی را در رژیم غذایی خود بگنجانید و از مصرف غذاهای چرب و با کلسترول بالا بپرهیزید.

ورزش و فعالیت بدنی

بی‌تحرکی و عدم فعالیت از مواردی است که می‌تواند منجر به وقوع سکته قلبی شود. ورزش کردن و داشتن فعالیت بدنی می‌تواند باعث قوی شدن ماهیچه‌های قلبی و تنظیم سطح کلسترول و فشار خون شود. ورزش کردن یکی از مهم‌ترین موارد پیشگیری از وقوع سکته قلبی است.

انجام غربالگری

اگر سابقه خانوادگی بیماری‌های قلبی عروقی داشته‌اید، از سنین میانسالی به صورت متعدد اقدام به انجام غربالگری کنید، تا مشکلات در صورت وجود شناسایی و برطرف شوند.

منابع :

بازگشت به لیست

خانه

تنظیمات

افزودن داواتاپ به صفحه اصلی

close

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره موارد محبوب ایجاد کنید.

ورود به حساب کاربری

یک حساب کاربری رایگان ایجاد کرده و وارد حساب خود شوید تا امکان استفاده از لیست‌های علاقمندی برایتان مقدور شود.

ورود به حساب کاربری